Roergebakken shii-take met broccoli

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 954 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de paddestoelen 20-30 minuten in ruim warm water
  2. Maak de broccoli en de bleekselderij schoon
  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes
  4. Snijd de bleekselderijstengels schuin in repen
  5. Spoel de paddestoelen onder schoon water af, bewaar het weekvocht
  6. Snijd de taaie steeltjes weg
  7. Roer een sausje van de maïzena, de oestersaus, de sojasaus, de suiker, de sesamolie en 11/2 dl weekvocht
  8. Verhit de olie in een wok of braadpan en pers de knoflook erboven uit
  9. Voeg de paddestoelen, de broccoli en de bleekselderij toe en roerbak ze 3-4 minuten
  10. Schenk het sausje erbij
  11. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook en laat het meeste vocht verdampen
  12. Lekker bij rijst en kipfilet

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha