Roergebakken sperziebonen

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2809 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ± 10 minuten in kokend water met zout beetgaar
  2. Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes
  3. Snijd de prei in smalle ringen
  4. Pel en snipper de sjalotjes of de ui en desgewenst de knoflook
  5. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de spekblokjes hierin lichtbruin en krokant
  6. Voeg de stukjes sjalot of ui met de knoflook en de prei toe en fruit ze ± 3 minuten
  7. Voeg de sperziebonen en de stukjes tomaat toe en roerbak nog 2-3 minuten tot alles warm is
  8. Breng het gerecht op smaak met zout en oregano of Italiaanse kruiden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha