Roergebakken varkensvlees met shii-take en peultjes

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1109 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg het vlees 15-20 minuten in de vriezer, dat maakt het snijden gemakkelijker
  2. Snijd het in dunne reepjes, ongeveer zo groot als de peultjes
  3. Meng het vlees met de sherry, de suiker, 2 theelepels maïzena en een snufje zout en laat het ± 25 marineren
  4. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes
  5. Maak de peultjes schoon
  6. Snijd van verse shii-take het uiterste einde van de steeltjes af
  7. Laat gedroogde shii-take 25 minuten in heet water weken en snijd de steeltjes er af
  8. Snijd de shii-take in dunne reepjes
  9. Snijd de bosuitjes diagonaal in dunne ringetjes
  10. Rooster de cashewnoten in een droge wok of koekenpan goudbruin
  11. Meng de bouillon met de sojasaus, de suiker en peper en zout naar smaak
  12. Roer de maïzena aan met wat koud water
  13. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan, bak het vlees al roerend in ± 5 minuten gaar en neem het met een schuimspaan uit de pan
  14. Voeg de knoflook, de peultjes en de paddestoelen aan de achtergebleven olie toe en bak ze al omscheppend 3 minuten
  15. Voeg het vlees, de bosuitjes en de cashewnoten toe en bak alles in ± 1 minuut beetgaar
  16. Voeg het bouillon-sojasausmengsel toe en breng alles aan de kook
  17. Roer de aangemaakte maïzena erdoor en laat nog even koken tot het vocht is gebonden
  18. Dien het gerecht direct op, bijvoorbeeld met mie en roergebakken paksoi

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha