Roergebakken witlof II

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1557 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen
  2. Schil de wortel en snijd hem in schuine plakjes
  3. Maak het witlof schoon en haal de blaadjes los
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes
  5. Verhit de boter in een wok (of braadpan) en fruit de uiringen en de wortelplakjes op halfhoog vuur al omscheppend 5 minuten
  6. Voeg de suiker toe en laat deze al omscheppend smelten
  7. Stoof de uien met de wortel met het deksel op de pan 10 minuten op heel laag vuur
  8. Schep het witlof en de bosuitjes erdoor en laat het witlof al omscheppend in ± 5 minuten beetgaar worden
  9. Roer er de azijn en naar smaak peper en zout door
  10. Lekker met gestoofde riblappen en gebakken aardappelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha