Soto ajam maaltijdsoep met kip

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1653 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verdeel de kip in stukken, leg die in een pan, schenk er 2 liter kokend water op en breng dit snel aan de kook
  2. Schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af
  3. Voeg daarna wat zout (± 2 theelepels), peper, de bladselderij, de uien en de foelie toe
  4. Leg het deksel op de pan en laat alles 30-40 minuten zachtjes doorkoken
  5. Neem de stukken kip uit de pan en laat ze afkoelen
  6. Zeef de bouillon door een stuk (kaas)doek (een schone vaatdoek gaat ook)
  7. Ontvet de bouillon als ze vrij vet is
  8. Neem het kippenvlees van de botjes en verwijder de vellen
  9. Snijd het kippenvlees in niet te kleine stukken
  10. Verhit de olie in een grote wok en fruit de ui hierin onder voortdurend omscheppen tot hij wat kleur begint te krijgen
  11. Voeg de knoflook toe en schep alles nogmaals om
  12. Doe er dan de pepers, de verkruimelde trassie, de djahé, de koenjit en de laurierbladeren bij en schep alles voortdurend om tot de trassie een duidelijke geur afgeeft
  13. Voeg de bouillon aan de inhoud van de wok toe en roer alles enkele malen goed door
  14. Laat het 10 minuten zachtjes koken en verwijder de laurierbladen
  15. Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking (normaal enkele minuten koken) en laat hem goed uitlekken
  16. Voeg de mie aan de soep toe en doe 1 minuut daarna ook de stukken kip erbij, evenals het citroensap en de nootmuskaat
  17. Schep alles nogmaals om en doe de soep in een grote terrine
  18. Strooi de voorjaarsuitjes erover en laat er plakjes hardgekookt ei op drijven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha