Spaanse paprikagarnalen

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1053 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien en dep ze goed droog
  2. Pel de knoflook en hak ze fijn
  3. Snijd de steeltjes van de peterselie en hak het blad fijn
  4. Meng de knoflook en 2/3 van de peterselie in een kommetje met het paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper en het zout
  5. Maak de paprika's schoon, snijd ze in brede repen en snijd die in de breedte in dunne reepjes
  6. Snijd de citroen in 8 partjes
  7. Verhit de wok tot gloeiend heet en laat de olie over de panbodem uitvloeien
  8. Schep het kruidenmengsel in de wok en fruit het ± 30 seconden
  9. Voeg de garnalen toe en roerbak op hoog vuur ± 2 minuten
  10. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak het geheel nog ± 2 minuten
  11. Blus af met de sherry
  12. Verdeel de garnalen over 4 bordjes en garneer met de rest van de peterselie en de partjes citroen
  13. Serveer met warm stokbrood

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha