Spaanse roerbaksoep

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1014 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de knoflook en pers hem boven 2 eetlepels olijfolie uit
  2. Pel de ui en snipper hem fijn
  3. Was de paprika's en halveer ze
  4. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken
  5. Was de tomaten en snijd ze in vieren
  6. Verhit de knoflookolie in een wok, bak de plakken stokbrood in ± 3 minuten aan beide kanten krokant en haal het brood uit de pan
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan
  8. Voeg de ui, de paprika en de tomaat toe en roerbak ± 5 minuten
  9. Pureer de groenten, voeg de bouillon aan de groenten toe, breng de soep aan de kook en laat de soep op matig vuur ± 15 minuten koken
  10. Laat de maïs uitlekken
  11. Snijd de chorizo in blokjes
  12. Was de peterselie en hak hem grof
  13. Roer de maïs, de chorizo en de peterselie door de soep
  14. Rasp de kaas en verdeel hem over het stokbrood
  15. Verdeel de soep over 4 kommen en leg het stokbrood in de soep

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha