Witte- of spitskool met varkensvlees

wok
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1676 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees, de ui en de kool in stukken
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  3. Verhit de boter en de olie in een braadpan of wok, voeg het vlees en de ui toe en giet hierover ± 1 eetlepel ketjap en 1/2 eetlepel sambal
  4. Laat dit op hoog vuur met het deksel op de pan in ± 10 minuten gaar worden
  5. Voeg dan de wittekool toe en stoof ook die met het deksel op de pan gaar
  6. Roer af en toe
  7. Voeg na ± 10 minuten de tomatenpuree toe en roer die goed door
  8. Voeg de gekookte rijst toe en roer weer goed door
  9. Voeg tot slot de taugé toe en schep deze voorzichtig door het gerecht
  10. Laat de taugé nog even heet worden, maar niet te lang, anders blijft ze niet knapperig

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker29 jun 2007 om 18:53 Reageer

    Makkelijk klaar te maken en lekker, al overheerst de tomatenpuree wel iets te veel.

  • Bezoeker22 aug 2007 om 21:29 Reageer

    Ik ga hem morgen eens uitproberen al denk ik dat ik de tomatenpuree weg laat gezien het fiet dat mijn vriend daar geen enorme fan van is. Wel erg leuke gerechten zijn hier te vinden. Daar kan ik wat mee. Staat ook al een vermelding op mijn startpagina. www.deborah079.pimpstart.nl


Reageer zelf op dit recept

kaptcha